top of page
Forfatterens bildeIngjerd (Hvila admin)

Avocado Toast (Med Egg)

Forestill deg en toast som ikke bare smaker himmelsk, men også gir kroppen din akkurat det den trenger for å yte sitt beste. Vår avokado toast med egg, sprø pinjekjerner og rødløk på ristet surdeigsbrød er den ultimate næringsbomben – perfekt for deg som søker balanse mellom smak og helse.


Denne retten er enkel å lage og samtidig fylt med sunt fett, muskelbyggende proteiner og energi som varer, slik at du kan føle deg lett, sterk og klar for dagens utfordringer. Du kan så klart bytte ut alle ingrediensene etter hva du har tilgjengelig og droppe eller erstatte egg med et vegansk alternativ.


Ingredienser
  • 2 skiver surdeigsbrød

  • 1 moden avokado

  • 2 egg

  • 1 ss olivenolje

  • 1 ts sitronsaft

  • 1 ss pinjekjerner

  • 1/4 liten rødløk, tynt skivet

  • Salt og pepper etter smak

  • Ferske urter som gressløk eller persille (valgfritt)

  • En håndfull spinat eller ruccola (valgfritt)



Instruksjoner


Forbered brødet:

  • Rist surdeigsbrødet til det er gyllenbrunt og sprøtt. Du kan bruke en brødrister eller steke brødskivene i en panne på middels varme.


Lag avokadopålegget:

  • Del avokadoen i to, fjern steinen og skrap ut innholdet i en skål.

  • Tilsett sitronsaft, olivenolje, salt, og pepper.

  • Mos alt sammen med en gaffel til du får en kremet, men litt klumpete konsistens.


Stek eller posjer eggene:

Stekt egg:

  • Varm en liten mengde olje eller smør i en stekepanne på middels varme.

  • Knekk eggene forsiktig i pannen og stek dem til hviten er satt, men plommen fortsatt er rennende, ca. 3-4 minutter for "solsiden opp". For fastere plomme, stek eggene litt lenger.


Posjert egg:

  1. Kok opp vann: Fyll en kjele med vann til omtrent 5 cm dybde. Varm vannet til det nesten koker, men ikke bobler (ca. 80–85°C).

  2. Tilsett eddik: Ha i en spiseskje eddik i vannet. Dette hjelper eggehviten med å sette seg.

  3. Lag en virvel: Bruk en skje til å røre vannet i kjelen i én retning for å lage en virvel.

  4. Knekk egget: Knekk egget forsiktig i en liten skål, og slipp det forsiktig i midten av virvelen.

  5. Kok forsiktig: La egget posjere i 3-4 minutter, til hviten er fast, men plommen fortsatt er rennende.

  6. Ta opp egget: Bruk en hullsleiv til å løfte egget forsiktig ut av vannet, og la det renne av på kjøkkenpapir før servering.


Rist pinjekjernene:

  • Varm en tørr panne på middels varme. Tilsett pinjekjernene og rist dem lett i noen minutter til de er gyllenbrune og duftende. Rist pannen jevnlig for å unngå at de brenner seg.


Montering:

  • Spre avokadopålegget jevnt over de ristede surdeigsbrødskivene.

  • Legg et stekt egg på hver skive.

  • Dryss over salt og pepper etter smak.

  • Topp med rødløksskivene og de ristede pinjekjernene.

  • Pynt med spirer eller ferske urter som gressløk eller persille, og legg til en håndfull spinat eller ruccola på toppen eller ved siden av for ekstra næring og friskhet.




Om innholdet:


  • Avokado: Avokado er rik på sunt fett, spesielt enumettet fett som kan bidra til å forbedre kolesterolnivåene og redusere risikoen for hjertesykdom. Den inneholder også fiber, vitaminer som E og C, og kalium, som er viktig for hjerte- og muskelfunksjon.


  • Egg: Egg er en utmerket kilde til protein, som er nødvendig for muskelreparasjon og -vekst. De inneholder også viktige næringsstoffer som kolin, som er viktig for hjernefunksjon, samt vitaminer som B12 og D.


  • Pinjekjerner: Pinjekjerner inneholder sunne fettsyrer, protein, og mineraler som magnesium og sink, som bidrar til energiproduksjon og immunsystemets funksjon. De er også rike på antioksidanter som kan beskytte cellene mot skade.


  • Rødløk: Rødløk er rik på antioksidanter, spesielt quercetin, som har antiinflammatoriske egenskaper. Den inneholder også prebiotiske fibre som støtter en sunn tarmflora.


  • Surdeigsbrød: Surdeigsbrød er lettere å fordøye enn vanlig hvitt brød og gir langsom frigjøring av energi. Det inneholder også probiotika som kan være gunstige for tarmhelsen. Dessuten smaker det fantastisk!


  • Olivenolje: Olivenolje er en kilde til enumettet fett og antioksidanter som polyfenoler, som kan beskytte hjertet og redusere betennelser.


  • Spinat/Ruccola: Grønne bladgrønnsaker som spinat og ruccola er rike på vitaminer, mineraler, og antioksidanter, inkludert vitamin K, som er viktig for beinhelsen, og vitamin A, som støtter immunsystemet.

Servering

Server avocado toasten umiddelbart for best smak og tekstur. Nyt denne næringsrike retten som en deilig og sunn frokost, lunsj eller lett middag.



Vil du prøve denne..? Tagg gjerne @hvilayoga i sosiale medier! :)

67 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


  • Facebook
  • Instagram
  • tråder
  • Youtube
bottom of page