top of page

Oppskrift: Grønn smoothie med kiwi

Frisk, akkurat passe søt og proppet full av anti-inflammatoriske egenskaper: nyt vår deilige oppskrift på en klassisk grønn smoothie med kiwi, spinat og banan.


I takt med at naturen begynner å spire og gro igjen blir jeg alltid inspirert til å inkludere mer grønt i kostholdet. Jeg er sikker på at denne oppskriften kan overtale selv de som ikke er så glad i den "grønne smaken". Kombinasjonen av kiwi og banan gir den en fruktig smak med nydelig balanse av syrlig og (naturlig) søtt. Det høye innholdet av c-vitaminer gir immunforsvaret en god boost for sesongen.



OPPSKRIFT

3 kiwier*

2 håndfuller frisk spinat

1 banan

3-4 ss. yoghurt naturell (melke- eller plantebasert)

Tilpass konsistensen med presset appelsin (eller ren juice)

(Alternativt) 1-2 dadler eller litt lønnesirup for ekstra søtning


Du kan alltid legge til flere ingredienser eller bytte ut med noe annet som du har liggende. Eksempler på andre fine tilskudd kan være syrlige epler eller ananas (fint alternativ til sitrus). Juicen kan bytter ut med andre sorter (jeg anbefaler en ren og naturlig presset juice uten andre tilsetninger).


*Fun fact: Visste du at kiwi har et høyere innhold av c-vitaminer enn appelsiner?



FREMGANGSMÅTE

Putt alle ingrediensene i en blender og kjør til den er jevn og fin. Tilpass væskemengden etter hvert (det kan være lurt å holde litt tilbake i starten og heller fylle på litt ekstra ved behov underveis). Hell over på et passende glass eller beholder og nyt.



Ta med smoothien på veien!

Med en tett smoothieflaske er den super å ha med på yoga, kanskje sammen med en håndfull nøtter og litt mørk sjokolade eller en energibar.


Tagg gjerne @hvilayoga i sosiale medier hvis du prøver oppskriftene våre.


Namasté!

109 visninger0 kommentarer
bottom of page